Narancs riasztást adtak ki a szél miatt

DMOHA20140515002
2016.12.27. 11:51

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki kedden az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egyes északi, északnyugat részeire, köztük Budapestre is. Nagy területen van érvényben citrom riasztás is.

Az előrejelzés szerint az északnyugati szelet kedd éjfélig csak a délnyugati és az északkeleti országrészben nem fogják viharos, 60-90 kilométer/órás lökések kísérni. Az Észak-Dunántúlon, a középső országrészben várható a legerősebb szél. A viharos széllökések erőssége meghaladhatja a 90 kilométer/órát is a Kisalföldön, a Dunántúli-középhegységben és Pest megye északi felén.

riaszt

Az OMSZ azt írja, hogy szerdára virradó éjszaka némileg veszít majd erejéből a szél, aztán szerdán napközben az északkeleti megyékben lehetnek majd 70 kilométer/órásnál erősebb lökések.

Leszakadt egy lámpa a Margit hídnál

A katasztrófavédelem honlapja szerint rengeteg munkát ad a szél a tűzoltóknak, sok a riasztás. Budapesten, a Margit híd budai hídfőjénél leszakadt egy közlekedési lámpa, és akadályozza a villamos és az autók forgalmát is, a jelzőlámpák nem működnek a csomópontban.

A XVIII. kerületi Bocskai utcában egy korábban leégett ház lakója omlásveszélytől tartott, míg a III. kerületi Zemplén Győző utcában egy tízemeletes tetején megbontotta a szél a napkollektort. A XIII. kerületi Röppentyű utca és Frangepán utca sarkán egy reklámtáblát döntött le a vihar.