Meghalt Kakuk György, a DK politikusa

2017.01.03. 14:36 Módosítva: 2017.01.03. 15:03

Reggel váratlanul meghalt Kakuk György, a Demokratikus Koalíció politikusa, újságíró. A halálhírről a család a Facebookon tájékoztatott, a halál okáról egyelőre nincs nyilvános információ.

Mindenkinek köszönjük a részvétet később tájékoztatunk mindenkit, kérjük tartsák tiszteletben a család gyászolását

– írták.

Kakuk György neve a menekültügy kapcsán volt ismert a közelmúltban. A menekültválság kezdete óta aktívan járta Törökországot és Irakot. 2015-ben végigjárta a menekültek balkáni útvonalát, az erről szóló blogposztokból könyv is született.

Rendszeresen cikkezett a kurd függetlenségi mozgalomról, és a kurdok iraki és szíriai háborújáról.  Az utolsó pillanatig aktív volt. Az Index újságírójával még hétfőn is egyeztetett egy két hét múlva esedékes iraki útjáról, ahol a jezidi kurdokat kereste volna fel. 

A Fidesztől a DK-ig

Kakuk György a jogi egyetem elvégzése után újságíróként helyezkedett el, előbb a Mai nap és a Kurír, majd az MTV és a Magyar Rádió munkatársa volt. Külpolitikai szerkesztő volt, majd a TV2 koszovói tudósítója, ahonnan az EBESZ diplomatájaként folytatta a pályáját.

Egykor a Fidesz szóvivője volt, a magyar pártpolitikába aztán a Demokratikus Koalícióban tért vissza. A baloldali párt elnökségi tagja volt, kiemelten vitte a menekültügyet, 

„Felfoghatatlan veszteség érte a Demokratikus Koalíciót, annak minden tagját, támogatóját, szimpatizánsát. Ma reggel elhunyt Kakuk György, elnökségünk tagja. Nagyszerű barátot, kollégát veszítettünk el váratlanul és felfoghatatlanul. A sokk és a gyász óráiban részvétünket fejezzük ki Gyuri feleségének, gyermekeinek, minden hozzátartozójának” – írja közleményében a DK Országos Elnöksége.

Kakuk Györgynek nem volt ismert tartós betegsége, legutóbbi cikke az aleppói mészárlásról december közepén jelent meg a Magyar Narancsban.

Az Index információi szerint az újságíró-politikus kedd reggel szívrohamot kapott, összeesett, az életét nem lehetett megmenteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport