Az ellenőr csak a videózással foglalkozott, hiába verték a társát

2017.01.06. 18:13

Egy biztonsági őr/ellenőr és egy utas dulakodásáról készült videót hozott nyilvánosságra a BKV-Figyelő. A verekedés még december 10-én az M2-es metró Széll Kálmán téri megállójának kijáratánál történt.

A videón az arcokat és a jelenetet a személyiségi jogok miatt elhomályosították. Annyi azért látható, hogy zajlik a verekedés, és egy nő, akinek a kollégáját megtámadták, a videózó utassal foglalkozik, és megpróbálja megakadályozni, hogy filmezzen. A videózó végül elhagyja a BKK területét.

Az alig egy perces felvétel végén a biztonsági őr kidobja a férfit az államosról.

A BKK a BKV-Figyelőnek azt írta, hogy a férfi támadt a biztonsági őrre, miután az automata pénzkiadó nyílását feszegette. A biztonsági őrök, a BKK alvállalkozójának, a PFM Kft.-nek a munkatársai rendőrt hívtak, mire azonban a rendőrök kiértek, a támadó férfi elfutott. 

A női biztonsági őrt viszont elmarasztalták, ő ugyanis ahelyett, hogy a társának segített volna, inkább a videóssal volt elfoglalva.

A vagyonőr hölgy szakszerűtlenül járt el, mivel kollégája intézkedése során, annak segítségére kellett volna lennie, nem pedig a felvételt készítő személlyel foglalkoznia

- írta a BKK. A hölgyet oktatásban fogják részesíteni, mivel fellépésével kollégája testi épségét sodorta veszélybe.

A kiérkező rendőröknek a biztonsági őrök elmondták, hogy mi történt, azonban feljelentést nem tettek, ugyanis a dulakodó férfi elszaladt, írta a BKK.