Jusztina
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Laci tudja, hogy minden csipcsup balfaszsággal nem kell bemennie egy sürgősségire

2017.01.11. 13:30

Először a Bors írta meg még december végén, hogy felháborító stílusban üzentek a betegeknek egy vidéki orvosi ügyelet várójában, azonban nem írták le a város nevét. A lap egy Facebookra felrakott fotó alapján azt írta, hogy az üzenettel azokat célozták meg, akik olyan problémákkal mentek az ügyeletre, amik nem sürgősségi esetek.

A plakát azt tanácsolja a betegeknek, hogy legyenek olyan okosak, mint Laci, aki minden csipcsup balfaszsággal nem megy be a sürgősségire, "ha lázas, bevesz egy lázcsillapítót, ha fáj valamije, egy fájdalomcsillapítót, ha pánikrohama van, azt otthon a 4 fal közt teszi". Mindezt Laci azért nem csinálja, "mert nem egy életképtelen szardarab" - tehát, üzeni a plakát, az összes beteg, aki nem így tesz, egy életképtelen szardarab. 

1125231 cetli
Fotó: Facebook

A Feol.hu kiderítette, hogy a falragaszt az enyingi orvosi ügyeleten helyezték ki. A lap megkereste a város polgármesterét, Viplak Tibort, aki azt nyilatkozta, hogy az ilyen jellegű, a betegek méltóságát nyilvánvalóan sértő megnyilvánulások megengedhetetlenek, ezért levélben felszólította a központi orvosi ügyeletet ellátó, budapesti központú Emergency Service Kft.-t, hogy vizsgálják ki az esetet, a felhívás közzétevőjével szemben pedig a megfelelő munkajogi konzekvenciákat alkalmazzák. Az Emergency Service Kft. ügyvezetője a Feol.hu-nak azt a tájékoztatást adta, hogy a vizsgálat még folyik.

A Borsnak azonban még decemberben nyilatkozott az ügyről az ügyeletet vezető orvosnő, ebből kiderült, hogy nemcsak a polgármester sürget vizsgálatot, hanem a Kft.-nél az orvosnő már akkor elrendelte azt, amikor a védőnő szólt neki a plakát létéről. Mint mondta, egyáltalán nem tartotta viccesnek az irományt, mert bár vannak, akik indokolatlanul veszik igénybe az ügyeleti ellátást, minden beteget és panaszt komolyan kell venniük.