Kiderült, miért méri fel a Klik, hogy hányan tanulnak rovásírást

2017.01.15. 09:39

„Országszerte arra utasították az iskolaigazgatókat, haladéktalanul írják meg, hány gyermek tanul rovásírást választható tantárgyként vagy szakkör keretében az általános iskolákban" - írta a Magyar Nemzet szombaton. A kérést a Klebelsberg Központ (a Klik új neve) küldte ki, és a szerdai levélben csütörtöki határidővel kérték az iskolák vezetőitől a választ. A lap megkérdezte a KK-t, hogy az van-e, hogy a kormányzat esetleg szeretné a jövőben kiemelten támogatni, népszerűsíteni a rovásírás-tanulást. Ma egy közleményből kiderült, hogy mi állt a felmérés mögött.

„Félrevezető, találgatásokon alapuló cikkek jelentek meg bizonyos médiumokban arról, hogy a kormányzat a rovásírás népszerűsítését, kiemelt támogatását tervezi. A hírekben megjelentekkel szemben a valóság prózai: egy sajtókérdés érkezett a rovásírást tanuló általános iskolás diákok számáról, amelynek a megválaszolásához kért adatokat a Klebelsberg Központ a tankerületi központoktól"

– írta a KK. Hozzátették, semmiféle retorzió nem éri azokat az iskolaigazgatókat, akik nem tudtak határidőig reagálni a kérésre.