Ez volt az elmúlt 18 év legsúlyosabb külföldi magyar buszbalesete

2017.01.21. 10:55 Módosítva: 2017.01.21. 11:17

Legalább 16 ember, többségében diákok vesztették életüket egy buszbalesetben szombatra virradó éjjel az olasz A4-es autópályán, Verona közelében.

Az MTI összefoglalója szerint 1999 óta ez volt a legsúlyosabb, külföldön történt magyar buszbaleset.

Tizenhét évvel ezelőtt, szintén január végén Ausztriában, a stájerországi Deutschlandsberg közelében egy kőszegi középiskola diákjait szállító turistabusz egy rendkívül meredek szakaszon letért az úttestről, és többször átfordulva lezuhant a domboldalon. A balesetben 18 utas meghalt, 27-en megsérültek.

Azóta még két nagyon súlyos külföldi magyar katasztrófa történt: 2007-ben szintén Sátjerországban, Modriach közelében egy olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzésről hazafelé tartó szurkolókat szállító magyar turistabusz lesodródott az útról, majd az oldalára dőlve ötven métert csúszott az út menti töltésen. A balesetben hárman meghaltak, 25 ember sérüléseket szenvedett.

Legutóbb, 2011 novemberében pedig az egyiptomi Hurghadában szenvedett súlyos közúti balesetet egy magyar turistákat szállító busz; 11 ember meghalt, 29 megsérült.

Az 1990-es években további két súlyos buszbaleset történ Ausztriában, 1991-ben Trieben közelében egy magyar turistákat szállító autóbusz egy meredek lejtőn lefelé haladva letért az útról és mintegy 100 métert zuhant. A balesetben 16 ember meghalt, 21 megsérült.

1992-ben pedig a stájerországi Steinberg és Unterwald között egy Olaszországból hazafelé tartó magyar autóbusz áttért a szemközti sávba, majd a védőkorlátot átszakítva tíz métert zuhant. A balesetnek két halálos áldozata volt, 7 utas maradandó sérüléseket szenvedett, 14-en súlyosan, 12-en könnyebben megsérültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport