Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Lázár egészségügyi háttérintézményeket szüntet meg

2017.01.24. 06:14

Április elsejével újabb négy minisztériumi háttérintézmény, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Közegészségügyi Központ és az Országos Epidemiológiai Központ szűnik - közölte a Miniszterelnökség a Magyar Hírlappal. Az intézmények jogutódlással szűnnek meg, járási hivatalokhoz, kormányhivatalokhoz kerülnek a feladataik. 

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság épülete a Visegrádi utcában
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság épülete a Visegrádi utcában
Fotó: Róka László

Az újság keddi cikke szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet területi szervei július 1-jével szünnek meg, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság pedig november 1-jével, a Magyar Államkincstárba történő beolvadással.

Nem tudják, mennyit spórolnak ezzel

Januárban huszonöt, tavaly szeptember 1-jétől tizennégy intézmény szűnt meg. A megszüntetett központi hivataloktól és költségvetési szervektől a kormányhivatali szervezetrendszerbe megközelítőleg 2500, míg a fővárosi és megyei kormányhivataloktól a járási hivatalokhoz 7500 dolgozó került át eddig. Az érintett szervezeteknek 20 százalékos bértömegcsökkentést kellett végrehajtaniuk - idézi a cikket az MTI. 

Az idei évre vonatkozó megtakarítások összege a Miniszterelnökség szerint még nem ismert, mivel a költségvetési beszámolók az átalakulást követően készülnek, de a hatásokat bemutató adatok a már tavaly szeptember 1-jével megszüntetett szervek esetében is legkorábban az idén jelennek meg.