Jönnek a pluszok!

2017.01.25. 09:05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint

végre megérkeztek a maximum hőmérsékleti értékek a plusz tartományba, és a héten ott is maradnak.

Szerdán napközben például mínusz 6 - plusz 2 fok várható, szombaton pedig akár már a plusz 3-at is elérhetjük.

x
Fotó: met.hu

De rohanjunk ennyire előre:

  • szóval szerdán marad a változóan felhős, kicsit napos, kicsit ködös idő. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A szmog csökkenésének esélye a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon esélyes, ott helyenként megélénkül az északi szél.
  • Csütörtökön hajnalban mínusz 17 - mínusz 5 fok várható - előbbi inkább az Északi-középhegység völgyeiben és az Észak-Alföld havas tájain valószínű. Majd napközben a Dunántúl kivételével többnyire alig felhős, napos idő ígérkezik. Mínusz 7 - plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél elsősorban az Alföldön élénkülhet meg.
  • Pénteken hajnalban a fagyzugos tájakon maradhat a mínusz 19 - mínusz 9 fok, máshol inkább mínusz 9 - mínusz 5 fok valószínű. A Dunántúlon maradhat a borus, ködös idő, némi hószállingózással, máshol többnyire napos idő várható fátyolfelhőkkel (mínusz 8 - plusz 2 fok). A déli szél a Dunántúlon megélénkülhet.
  • Szombaton még mindig csípős reggelre ébredhetünk (mínusz 18 - mínusz 5), és a Dunántúlon élők továbbra is kénytelenek lesznek elviselni a borult, ködös időt. A szerencsésebbeknek azonban többnyire napos, változóan felhős napja lesz. Mínusz 6 - plusz 3 fok várható, általában gyenge lesz a légmozgás.
  • Vasárnap kissé csökken a hajnali hideg (mínusz 14 - mínusz 4), és nő a nappali hőmérséklet (mínusz 4 - plusz 3 fok). Ugyanakkor borult, ködös, párás és napos területek egyaránt lesznek az országban. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.