Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Másfél centis jégpáncél is kialakulhat

DEBRE20150103002
2017.01.31. 08:04
Több megyében és Budapesten is harmadfokúra emelték az ónos eső veszélye miatti figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: eleinte az ország északi felében kialakulhat időszakos gyenge havazás, ónos szitálás, majd nyugat felől főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként időszakos kisebb ónos eső. 

A csapadék intenzitásának növekedése délután valószínű. 

Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein hullhat a nagyobb mennyiség.

Az ország döntő részén (a Győr–Budapest–Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több milliméternyi) ónos eső várható a délutáni, esti óráktól.

Szerda reggelig a Pécs–Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 mm-nyi csapadék is lehullhat ónos eső formájában. Napközben a Győr–Debrecen vonaltól északra várható több milliméternyi ónos eső kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében, a vonaltól délre inkább esőre számítunk. 

A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt –7 és –1 fok között valószínű, de kora délután a déli országrészben helyenként akár 0, +1 fok is lehet.

Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI/MTVA