Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dőlt a füst egy labirintusszerű pincéből Újlipótvárosban

2017.02.01. 10:45 Módosítva: 2017-02-01 12:12:22

Dőlt a füst egy hatemeletes társasház labirintusszerű pincéjéből a XIII. kerületi Pozsonyi út és a Balzac utca sarkánál - közölte a katasztrófavédelem. 

Mivel a lépcsőház is füsttel telítődött, a nagy erőkkel helyszínre kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók kiürítették a házat. A tűz forrását is megtalálták, egy húsz négyzetméteres pincehelyiségben csaptak fel a lángok. A tüzet azóta megfékezték. 

Az oltás idejére lezárták a kereszteződést, valamint a Balzac utcát a Hollán Ernő utca és a Pozsonyi út között.

Tizenketten önerőből, hatan segítséggel hagyták el ideiglenesen az épületet. Négyen füstmérgezést szenvedtek, őket a mentők kórházba szállítják. A lakások nem károsodtak a tűzben.

A Pozsonyi utat teljesen lezárták, a forgalomkorlátozás a Balzac utcát és a tömegközlekedést is érintette. Nem közlekedett a 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér és a Dózsa György út között, a 76-os trolibusz pedig a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca) között - közölte a BKK. A korlátozást már feloldották.