Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Mészáros Lőrinc Harley Davidsont vett

2017.02.06. 12:51

Elmentünk, sőt elfáradtunk, eljárultunk megtekinteni a miniszterelnök barátjának, Mészáros Lőrincnek az idei vagyonnyilatkozatát. Ugyanis hagyományosan azt csak személyesen, a felcsúti önkormányzatban lehet megnézni, jegyzetelni még laptoppal sem lehet, csak kézzel. Vagyonnyilatkozata nem sok meglepetést tartalmazott: ingatlanokat vett és egy Harley Davidsont. A többi dolog valószínűleg a nem kis számú cégei nevén van.

Mészárosnak összesen 34 ingatlan (ház, föld, legelő, erdő stb) szerepel a vagyonnyilatkozatában, amelyek közül 14-et vett tavaly, azaz 2016-ban. Többségét a szomszédos Alcsútdobozon, de vett szántót Etyeken és Óbarokon, több beépítetlen területet Felcsúton, illetve egy kertet Vértesacsán. Szántóból több mint 200 hektárt vásárolt. Horvátországi, Vir szigeteki nyaralója még mindig megvan.

Nézzük, hogy áll anyagilag a polgármester úr a vagyonnyilatkozata alapján! Van tízmillió forintja takarékbetétben, és a biztonság kedvéért tart 100 millió forintot készpénzben is. Hitelt korábban nem kellett, hogy felvegyen Mészáros, de úgy néz ki, talán az 524 milliós kintlévősége miatt ennek is el kellett jönnie: közel másfél milliárdos tartozása van. (1.473.595.000 Ft) A polgármesteri munkájáért fizetést továbbra sem vesz fel, ezt a kiesést azonban pótolják jövedelmező cégei. 

Mészáros és Mészáros Kft-ből és az R-Kordból több mint másfél milliárd osztalékot vett fel tavaly (1.658.247.060 Ft), de 9 millió forintot kap havonta tanácsadásért a Mészáros és Mészáros Kft-től. A cégnek változatlanul 50%-ban tulajdonosa. A felvett osztalék pedig közel a duplája a 2015-ben felvettnek. Mészáros 10 cégben tulajdonos különböző százalékban, és emellett természetesen őstermelő is. 

Vagyonnyilatkozata szerint autója nincs, az a sok Mercedes terepjáró valószínűleg céges, van viszont két motorja: a meglévő Bombardier mellé tavaly vett egy Harley Davidsont is.