Összeverték egymást a Fradi és a Diósgyőr ultrái a hétvégén

2017.02.06. 20:19

Tömeges verekedés, vagyis úgynevezett ustawka volt a futballhuligánok között a hétvégén. A Ferencváros és a Diósgyőr ultrái estek egymásnak a IV. kerületben, írta a 24.hu.

Az FTC huligánjai csaptak össze a diósgyőriekkel, akik csak ezért utaztak fel Budapestre. A diósgyőriek úgy tettek, mintha a vasárnapi FTC-DVTK jégkorong-mérkőzésre jöttek volna.

A fradisták ugyanakkor a lap szerint felrúgták az íratlan szabályokat, amely szerint a felek egyenlő létszámban vesznek részt a verekedésben. A 40 diósgyőri végül nem ugyanannyi, hanem sokkal több, 55 zöld-fehér ultrával verekedett.

Rendőrök állítottak meg egy buszt Újpesten csoportos garázdaság miatt
Rendőrök állítottak meg egy buszt Újpesten csoportos garázdaság miatt

Amikor a rendőrség kiérkezett a helyszínre, a Fradi ultrái elrohantak, a diósgyőriek a buszukra menekültek fel. Ezt a buszt állította meg a rendőrség vasárnap este Újpesten az Erdősor út–Pálya utca kereszteződésében.

A rendőrség akkor a történekről annyit írt annyit írt, hogy 18 óra 25 perckor a BRFK munkatársai egy csoportosan elkövetett garázdaság miatt intézkedtek. A rendőrök összesen 13 főt állítottak elő, akik közül 12 főt gyanúsítottként hallgattak ki.