Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drog végezhetett egy rabbal egy fővárosi börtönben

2017.02.11. 09:53

Négy elítélt rosszul lett, egyikük életét vesztette kedden egy fővárosi börtönben - írja a Blikk a BVOP tájékoztatása alapján. Az idegenkezűséget kizárta a hatóság, de a vizsgálat még nem zárult le az ügyben. A TV2 úgy tudja, lehetséges, hogy a rabok valamilyen drogot fogyasztottak. 

A cellatársak február 7-én lettek rosszul, R. János, a 38 éves, lopás miatt többször elítélt férfi életét az ápolók már nem tudták megmenteni. A többiek nem mutattak ilyen súlyos tüneteket, a Blikk értesülései szerint nem is lett komolyabb bajuk. "A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, mi okozta a férfi halálát, valamint a többi rosszullétet" – tájékoztatta a lapot Orosz Zoltán, a BVOP sajtószóvivője.

"A büntetés-végrehajtás évek óta nagy erőket mozgat meg, hogy megakadályozzák a kábítószer bejutását az intézményekbe, bármilyen úton-módon is kerülnek azok be. Ez azonban sokszor egy szélmalomharc, hiszen a rabokat látogató hozzátartozók leleményessége nem ismer határokat, bármi áron bejuttatják a tiltott szereket", tette hozzá Orosz. 

A leggyakoribb, hogy cigarettadohányba keverik a kábítószert, de előfordul olyan is, hogy a levélpapírt itatják át valamilyen droggal. Ez lehet olyan új dizájnerdrog is, ami nincs rajta a tiltólistán, így nehéz kiszűrni, és a hatása is váratlan lehet.