Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Veronai baleset: konzultációt indít a kormány

2017.02.15. 15:52

Online konzultációt indít a kabinet a veronai buszbaleset nyomán felmerülő szabályozási kérdésekről – közölte Kovács Zoltán szerdán a kormányülés szünetében. A kormány úgy határozott, hogy mielőtt végső döntést hozna a szabályozásról és a változtatásokról, a lehető legtöbb ember véleményét szeretné megkérdezni, illetve megismerni – közölte a kormányszóvivő.

Ezért egyhónapos internetes konzultációt indítanak, és három kérdésben kérik ki az emberek véleményét. Az egyik, hogy lehessen-e éjjel 11 és hajnali 4 között diákokat, fiatalokat szállító busznak közlekednie. A kérdések érintik a sofőrök egészségügyi alkalmasságával – különös tekintettel az alvászavarra – összefüggő szabályozást, illetve a diákokat szállító buszok műszaki paramétereit.

A helyzet faramuciságát az alábbi kérdéssel próbáljuk megvilágítani:

Lehessen-e éjjel 11 óra és hajnali 4 között nyugdíjasokat szállító busznak közlekednie?

 • 220
  Ezzel az erővel az éjszakai taxikat is be lehetne tiltani: inkább a sofőrök pihenésére vonatkozó előírásokat kéne szigorítani vagy betartatni.
 • 116
  Igen
 • 59
  Éjjel 11 és hajnali 4 között egyáltalán ne járjanak a távolsági buszok: se magyar buszok külföldön, se külföldiek itthon.
 • 34
  Nem

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?