Veronai baleset: nem volt póttank a buszban

2017.02.15. 11:26 Módosítva: 2017.02.15. 12:50

Czakó Tibor, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezető igazgatója cáfolta azt a sajtóban megjelent feltételezést, hogy egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály lett volna a Verona mellett januárban balesetet szenvedett autóbuszban. A megjelent hírek szerint az autóbusz elejébe épített póttank repedhetett meg a balesetnél, ami aztán az ütközéskor keletkezett nagy nyomás és hő miatt lobbant lángra.

Czakó Tibor az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: gyári leírások bizonyítják, hogy a busz elejénél, jobb és bal oldalon gyárilag felszerelt üzemanyag-tartályok vannak. A képeken mindkét oldalon jól látható a gyári töltőnyílás.

Az ügyvezető a póttank feltételezett robbanásáról azt közölte: a jobb oldali üzemanyagtartályt már az ütközés előtt feltépte a szalagkorlát, és a kidöntött villanyoszlop rövidzárlata lobbantotta be a kiömlő gázolajat. Ezt olyan kép- és videofelvétel is igazolja, amelyet nevét is vállaló szakértő jegyez, szemben egy névtelen szakértő állításával.

Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Pizolit Személyszállító Kft. autóbusza, amelyen többségben fiatalok, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

Újabb sérültet szállítanak haza

Szerdán a budapesti Honvédkórházba szállítják az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjét, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornának. Az égési sérüléseket szenvedett sérültet légi úton hozzák Magyarországra.

A másik sérültet, aki fejsérülést szenvedett, továbbra is Olaszországban ápolják. Állapota stabil, de továbbra is mesterséges kómában tartják – hangzott el a déli Híradóban. A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták az intézményt.  • Hírek
  • Bankszámla