Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veronai baleset: nem volt póttank a buszban

2017.02.15. 11:26 Módosítva: 2017-02-15 12:50:09

Czakó Tibor, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezető igazgatója cáfolta azt a sajtóban megjelent feltételezést, hogy egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály lett volna a Verona mellett januárban balesetet szenvedett autóbuszban. A megjelent hírek szerint az autóbusz elejébe épített póttank repedhetett meg a balesetnél, ami aztán az ütközéskor keletkezett nagy nyomás és hő miatt lobbant lángra.

Czakó Tibor az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: gyári leírások bizonyítják, hogy a busz elejénél, jobb és bal oldalon gyárilag felszerelt üzemanyag-tartályok vannak. A képeken mindkét oldalon jól látható a gyári töltőnyílás.

Az ügyvezető a póttank feltételezett robbanásáról azt közölte: a jobb oldali üzemanyagtartályt már az ütközés előtt feltépte a szalagkorlát, és a kidöntött villanyoszlop rövidzárlata lobbantotta be a kiömlő gázolajat. Ezt olyan kép- és videofelvétel is igazolja, amelyet nevét is vállaló szakértő jegyez, szemben egy névtelen szakértő állításával.

Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Pizolit Személyszállító Kft. autóbusza, amelyen többségben fiatalok, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

Újabb sérültet szállítanak haza

Szerdán a budapesti Honvédkórházba szállítják az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjét, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornának. Az égési sérüléseket szenvedett sérültet légi úton hozzák Magyarországra.

A másik sérültet, aki fejsérülést szenvedett, továbbra is Olaszországban ápolják. Állapota stabil, de továbbra is mesterséges kómában tartják – hangzott el a déli Híradóban. A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták az intézményt.