Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Kopogtat a tavasz

000 DV1430220
2017.02.22. 06:21

Szép lassan megindult a tél kipaterolása: szerdán az ország nyugati sávjában már 16 fok is lehet, de máshol is 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet – írta a Met.hu.

Ennek ellenére nem robban be a tavasz, csak szép fokozatosan rendezkedik be, úgy csinál, mint egy rendes vendég: szépen kopogtat, nem diktál, nem követelőzik, miután délről a kis langyos szellőjével beengedik elfogadja, hogy azért itt mégiscsak a tél a házigazda, úgyhogy marad a szürke felhős, néhol esős idő, főleg északon és az Alföldön.

Napos idő csak rövid időszakokra várható, főként a Dunántúl déli részén.

Napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk rövid napos időszakokkal, a legtöbb felhő a középső és keleti területeken, a legkevesebb a Dél-Dunántúlon lehet. Az északi megyékben és az Alföldön alakulhat ki néhol gyenge eső. Este a legtöbb helyen csökken a felhőzet, és már csak kevés helyen lehet csapadék. A délnyugati szél nagy területen élénk, elsősorban a magasabb helyeken és északkeleten erős lesz, és estére sem mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű, délnyugaton, illetve Sopron környékén lesz a legmelegebb, de az Északi-középhegységben kevéssel 10 fok alatt alakulhat a csúcsérték. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön még melegebb lesz, a hétvégére marad a hasonló idő, a borús ég mellett egyre több napsütéssel.

Borítókép: Karl-Josef Hildenbrand / AFP