Szilvia
5 °C
16 °C

Kopogtat a tavasz

000 DV1430220
2017.02.22. 06:21

Szép lassan megindult a tél kipaterolása: szerdán az ország nyugati sávjában már 16 fok is lehet, de máshol is 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet – írta a Met.hu.

Ennek ellenére nem robban be a tavasz, csak szép fokozatosan rendezkedik be, úgy csinál, mint egy rendes vendég: szépen kopogtat, nem diktál, nem követelőzik, miután délről a kis langyos szellőjével beengedik elfogadja, hogy azért itt mégiscsak a tél a házigazda, úgyhogy marad a szürke felhős, néhol esős idő, főleg északon és az Alföldön.

Napos idő csak rövid időszakokra várható, főként a Dunántúl déli részén.

Napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk rövid napos időszakokkal, a legtöbb felhő a középső és keleti területeken, a legkevesebb a Dél-Dunántúlon lehet. Az északi megyékben és az Alföldön alakulhat ki néhol gyenge eső. Este a legtöbb helyen csökken a felhőzet, és már csak kevés helyen lehet csapadék. A délnyugati szél nagy területen élénk, elsősorban a magasabb helyeken és északkeleten erős lesz, és estére sem mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű, délnyugaton, illetve Sopron környékén lesz a legmelegebb, de az Északi-középhegységben kevéssel 10 fok alatt alakulhat a csúcsérték. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön még melegebb lesz, a hétvégére marad a hasonló idő, a borús ég mellett egyre több napsütéssel.

Borítókép: Karl-Josef Hildenbrand / AFP

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?