Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feleségül akarta venni a tanítványát a körmendi alpolgármester

2017.02.23. 07:29

Még 14 éves sem volt az a kislány, akit Körmend nemrég lemondott KDNP-s alpolgármestere, az 56 éves Szabó Ferenc zaklatott – derül ki a Magyar Narancs riportjából. A riportban a gyermek édesanyja is megszólalt.

Szabó Ferenc napközis tanárként többször kettesben maradt a néhány faluval arrébb élő kislánnyal, egyre közelebb került hozzá. 

kigjhk

Amikor a szülők megtudták, hogy mi történik, kivették a napköziből az akkor nyolcadikos gyermeküket, de Szabó ezután is üzenetekkel bombázta a lányt. Szabó karácsonykor megjelent a szülőknél, és közölte, hogy majd feleségül venné az akkor 15 éves kislányt. 

A szülők az igazgatónak és a polgármesternek is szóltak, de nem történt semmi. Ezután mentek a rendőrségre, és tettek feljelentést.

A Magyar Narancsnak sem Szabót, sem a polgármestert nem sikerült elérnie. Senki nem akar nyilatkozni. Szabó eltűnt a városból, de az újságíró még a nyaralójában sem találta.

Korábban a KDNP egy rövid közleményt adott ki. „A vizsgálat lezárásáig nem kívánjuk kommentálni az esetet. Fontosnak tartjuk, hogy az érintett ártatlanságát ne vonjuk kétségbe mindaddig, amíg a vizsgálat mást nem igazol” – írták, viszont azt is hozzátették, hogy semmilyen formában nem elfogadható, ha egy felnőtt ember kiskorúval tart fenn intim kapcsolatot.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője az Atv.hu-nak azt mondta: csak utólag, Szabó Ferenc lemondása után szereztek tudomást az ügyről, várják a vizsgálat eredményét. Ha nem bizonyosodik be az eset, akkor sajnálják a történteket. Ha viszont a vizsgálat azzal zárul, hogy bűncselekmény történt, annak súlyos szankciója lesz, kizárás a pártból.