Jolán
2 °C
4 °C

Gémesi György pártalapításon töri a fejét

2017.02.23. 07:54 Módosítva: 2017-02-23 07:55:11

Gémesi György, Gödöllő polgármestere és a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke tavaly hirdette meg a Józan ész forradalma nevű mozgalmat. A Magyar Nemzetnek azt mondta: március 15-ére fogalmazzák meg a nemzeti minimum tizenkét pontját. Százezres nagyságrendben érkeztek válaszok, ezeket összesítik most.

Az egykori MDF-es, majd a Gödöllői Lokálpatrióta Klub színeiben induló politikus a további tervekről azt mondta, ezeket is március 15-én hozzák nyilvánosságra. Gémesi szerint jelenleg a választásra jogosultak mintegy 40 százaléka menne csak el szavazni. Ezen belül ma még igen masszív a Fidesz támogatottsága, de nagyon sok a kiábrándult ember. A polgármester szerint körülbelül nyolcszázezer-egymillió politikailag aktív ember lehet, aki szívesen szavazna, de a mostani kínálatból senki sem elfogadható számára. A baloldalnak nincs mondanivalója, ezért is tudta magát stabilizálni a Fidesz.

D  TT20160624010
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az egykori kardvívó 1984-ben nem mehetett el a Los Angeles-i olimpiára, mert Magyarország is bojkottálta a részvételt.  Gémesi azt mondta: Budapesten csak a pályázás lehetősége merült fel, olimpia pedig 2024-ben is nyilván lesz valahol, amelyen a magyar sportolók is megmérethetik magukat, de elismerte, hogy egy hazai olimpián sportolóként részt venni fantasztikus, egyszeri, soha vissza nem térő lehetőség lett volna a mostani versenyzőknek. Gémesi szerint ugyanakkor maguknak a szervezőknek kellett volna jóval korábban kezdeményezni a népszavazást. Ő azonban a referendumon igennel szavazott volna, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjaként támogatta a pályázat leadását, ez után pedig szerinte nem lett volna tisztességes ellene fellépni.

A Momentum Mozgalomról azt mondta:  szereti az ilyen fiatalokat, és bízik abban, hogy nem egy új Fidesz növi ki magát belőlük. A Fidesz is ígéretes, lendületes, szókimondó pártként indult. Ma egy egyéni érdekek által vezérelt, az értékektől elszakadt, radikalizmusra is hajlamos tömörülést látunk a helyén. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?