Natália
1 °C
7 °C

Előzetesben a csecsemőgyilkossággal vádolt nő

2017.02.24. 14:39 Módosítva: 2017-02-24 14:41:37

Előzetes letartóztatásba került az a 27 éves mihálygergei nő, akit szerdán vádoltak meg újszülött gyermeke meggyilkolásával, írja az MTI. A nő pénteken előzetes letartóztatásba került. Körülbelül egy héttel ezelőtt szülhetett, majd közvetlenül a szülés után megölte kislányát, mondta el a Salgótarjáni Járásbíróság.

Február 20-án este az anya rosszul lett, kórházba került, itt derült ki, hogy egy-két nappal korábban szült, ezért értesítették a rendőrséget. A szülést a nő először tagadta, a Bors  szerint a terhességről még a szülei sem tudtak. A rendőrség házkutatást tartott, az újszülött holttestét egy melléképületben találták meg. Az elsődleges vizsgálatok szerint a baba élve született. Mint írták, a nő vallomása szerint a holttestet előbb megpróbálta elégetni, elásni, végül egy kartondobozba rejtette.

A Salgótarjáni Járásbíróság úgy ítélte meg, feltétlenül szükség van az előzetes letartóztatásra, a bűncselekményért ugyanis 10 évtől 20 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki, így fokozottan fennáll a szökés veszélye.

A végzés ellen a nő és a védője is fellebbezett, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásáért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?