Tekla
9 °C
20 °C

Előzetesben a csecsemőgyilkossággal vádolt nő

2017.02.24. 14:39 Módosítva: 2017-02-24 14:41:37

Előzetes letartóztatásba került az a 27 éves mihálygergei nő, akit szerdán vádoltak meg újszülött gyermeke meggyilkolásával, írja az MTI. A nő pénteken előzetes letartóztatásba került. Körülbelül egy héttel ezelőtt szülhetett, majd közvetlenül a szülés után megölte kislányát, mondta el a Salgótarjáni Járásbíróság.

Február 20-án este az anya rosszul lett, kórházba került, itt derült ki, hogy egy-két nappal korábban szült, ezért értesítették a rendőrséget. A szülést a nő először tagadta, a Bors  szerint a terhességről még a szülei sem tudtak. A rendőrség házkutatást tartott, az újszülött holttestét egy melléképületben találták meg. Az elsődleges vizsgálatok szerint a baba élve született. Mint írták, a nő vallomása szerint a holttestet előbb megpróbálta elégetni, elásni, végül egy kartondobozba rejtette.

A Salgótarjáni Járásbíróság úgy ítélte meg, feltétlenül szükség van az előzetes letartóztatásra, a bűncselekményért ugyanis 10 évtől 20 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki, így fokozottan fennáll a szökés veszélye.

A végzés ellen a nő és a védője is fellebbezett, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásáért.