Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdőtűz van a Kőszegi-hegységben

2017.02.24. 00:11

Csütörtök este tűz ütött ki a Kőszegi-hegység egy magasabban fekvő részén. A lángok a Szent Vid kápolna környékén csaptak fel, mértékét jól mutatja, hogy azokat Szombathelyről is látni lehet, írja a Nyugat.hu.

A környék időjárásával foglalkozó Facebook-oldalon azt írják: „Erdőtűz tombol a Kőszegi-hegységben, feltehetőleg a Szent-Vid felett, a Hörmannoknál. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, az oltást azonban nagyban nehezíti a viharos déli-délnyugati szél és hogy a helyszínen nincsen tűzcsap, oltóvíz. A tűz nagyságát jelzi, hogy Gyöngyösfaluból is tisztán látható az érintett rész".

A Nyugat.hu olvasói fotói közül van, amelyiket Szombathelyről küldték, és a távolban látszik a tűz. „A rendőrség lezárta a Velemből a Hörmann-forráshoz vezető utat, hogy a tűzoltóautók zavartalanul közlekedhessenek és hogy emberek ne menjenek a tűz közelébe. Erős szél nehezíti az oltást, meg nem erősített hírek szerint 2-2,5 hektárt veszélyeztetnek a lángok" - írja a lap. Hozzáteszi, úgy tudják, egy erdőirtásnál fadara gyulladt ki este kilenc körül Velem közelében, a Hörmann-forrásnál.

A 112press.hu azt írja, egy kisbusszal osztrák, rohonci tűzoltók is érkeztek a helyszínre.