Erzsébet
1 °C
4 °C

Nem hagyja annyiban a Momentum a Komáromban történteket

2017.02.28. 13:11

A Momentum Mozgalom a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult azt követően, hogy Komáromban az önkormányzat tanácsadója egyenként lefotózta azokat, akik megjelentek a szervezet fórumán.

Közleményük szerint azt kérik, hogy a hatóság indítson adatvédelmi eljárást, melynek eredményeként a NAIH töröltetheti a fotókat, és készítőjükre 100 ezer forinttól 20 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki.

A Momentum szerint Radics Gábor mint a komáromi önkormányzat főtanácsadója bizonyosan nem érdeklődőként ment el az eseményre, hanem össze akarta gyűjteni, hogy kik vettek részt rajta. A fotózással jogellenesen rögzíthette, hogy kik szimpatizálnak a mozgalommal - az ilyen adatgyűjtést azonban szigorúan tiltják a törvények.

Mint írják,

mivel egy önkormányzati dolgozó rögzíthette, hogy kik voltak jelen az eseményen, fennállhat annak a veszélye, hogy ezeket az embereket politikai véleményük miatt hátrány érheti Komáromban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?