Olivér
5 °C
8 °C

Sziámi ikrek születtek Budapesten

2017.02.28. 16:49

Sziámi ikerlányok születtek a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján - írja a Blikk.

A lap információi szerint az édesanya dunántúli, és nem történt orvosi mulasztás, vagyis nem az történt, hogy nem vették észre időben, hogy a babák bizonyos szerveiknél összenőttek.

A sziámi ikrek, vagy hivatalos nevükön kettős torzok teste egy vagy több testrészüknél összenőtt; nagyjából 200 ezerből egy szülés esetén fordul elő. A sziámi ikrek 70 százaléka lány - írja a CNN. A jelenség vélhetően azért alakul ki, mert a megtermékenyített petesejt későn kezd el kettéválni - ahogyan az egypetéjű ikerpárok esetén történik -, és a szétválás nem is fejeződik be időben.

Sziámi ikrekről az ókortól fogva maradtak fent leírások; az elnevezés a thaiföldi (akkori nevén Sziám) ikerpár, Eng és Chang Bunker révén terjedt el, akik 63 éves korukig éltek, és beutazták a világot. Az első sikeres szétválasztó operációt 1955-ben végezték el.

Frissítés:

A szerdai Blikk szerint a kislányok a szíveiknél vannak összenőve, amelyek közös burokban vernek. A lap úgy  tudja, a kisbabák 30 hétre, kétkilós súllyal születtek, mindkettőnek két-két keze és lába van, és az orvosok az életben maradásukért küzdenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?