160 ezer forintot kért egy orvos a szülésért, etikai vizsgálatot kapott

2017.03.03. 15:44 Módosítva: 2017.03.03. 15:48

Azt állítja egy kismama a Másállapotot a szülészetben nevű Facebook-csoportban, hogy a SOTE II. klinikájának főorvosa 160 ezer forintot kért tőle egy szülés után, hogy abból kifizesse a műtő bérleti díját, illetve a műtétet végző csapatot. A poszt alatt több kommentelő is hasonló tapasztalatokról számolt be, ezért "úgy tűnhet, bejáratott rendszerről van szó" - írta a 444

A portál megkérdezte a kórházat, akik közölték: a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője etikai vizsgálatot kezdeményez az orvos ellen, akivel szemben felmerült, hogy ügyeletes orvosként pénzt kért a szülések levezetéséért. 

A Facebookon posztolt esetben sürgősségi császármetszést hajtottak végre a nőn, akinek ezért nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes és egy rezidens vezette le a szülését. Az orvos a szülés után közölte, hogy "varratszedéskor vagy távozáskor szeretné, ha rendeznék az anyagiakat". 

Néhány napja jelent meg egy kutatás, amely szerint hiába a béremelés, az orvosok jelentős része továbbra is elrakja a hálapénzt. A kutatás részleteiről ebben a cikkünkben számoltunk be.