Jenő
-3 °C
6 °C

160 ezer forintot kért egy orvos a szülésért, etikai vizsgálatot kapott

2017.03.03. 15:44 Módosítva: 2017-03-03 15:48:12

Azt állítja egy kismama a Másállapotot a szülészetben nevű Facebook-csoportban, hogy a SOTE II. klinikájának főorvosa 160 ezer forintot kért tőle egy szülés után, hogy abból kifizesse a műtő bérleti díját, illetve a műtétet végző csapatot. A poszt alatt több kommentelő is hasonló tapasztalatokról számolt be, ezért "úgy tűnhet, bejáratott rendszerről van szó" - írta a 444

A portál megkérdezte a kórházat, akik közölték: a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője etikai vizsgálatot kezdeményez az orvos ellen, akivel szemben felmerült, hogy ügyeletes orvosként pénzt kért a szülések levezetéséért. 

A Facebookon posztolt esetben sürgősségi császármetszést hajtottak végre a nőn, akinek ezért nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes és egy rezidens vezette le a szülését. Az orvos a szülés után közölte, hogy "varratszedéskor vagy távozáskor szeretné, ha rendeznék az anyagiakat". 

Néhány napja jelent meg egy kutatás, amely szerint hiába a béremelés, az orvosok jelentős része továbbra is elrakja a hálapénzt. A kutatás részleteiről ebben a cikkünkben számoltunk be. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?