Nyomoznak az EU-s pénzből vadászházakat építő izsáki polgármester ügyeiben

2017.03.03. 16:17 Módosítva: 2017.03.03. 16:32

Izsák fideszes polgármestere, Mondok József nem egy, hanem rögtön két vadászházat épített az Európai Uniótól kapott közpénzből. A hiba ott van, hogy a hírek szerint egyik vadászházban sem turistákat szállásolnak el, pedig elvileg erre kapta a támogatást. 

A számára kellemetlen hírek megjelenése után a polgármester közölte, hogy lejáratókampány folyik ellene, nem történt szabálytalanság, a pénzt úgy használta fel, ahogy kell. 

Úgy tűnik, hiába az Izsáki Hírekben megjelent Mondok-nyilatkozat, a Kecskeméti Járási Nyomozó Ügyészség "többrendbeli költségvetési csalás büntette miatt" nyomozást indított a polgármester vadászházainak ügyeiben - írta a 24.hu

Mondokot az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs jelentette fel költségvetési csalás gyanúja miatt. A portál emlékeztet, hogy az számíthat költségvetési csalásnak, ha valaki nem a megfelelő célokra használja fel a kapott támogatást. 

Mondok ügyei után az Index átnézte az EU falusi turizmus fejlesztésére kiosztott támogatási listáját. Polgármestereket és családtagjaikat, államigazgatási dolgozókat, állami cégek alkalmazottait, és Fideszhez köthető embereket is találtunk. Az eredményeket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze