Orbán: Új gúnya, megerősített izomzat, harapni képes állkapocs

D KOS20170303020
2017.03.03. 12:14

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtt a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ átadóünnepségén mondott beszédet. Az épület átadása mellett felavatták az utolsó kormányablakot is.

Az eseményen jelen volt és beszédet mondott többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Handó Tünde, a bírósági hivatal elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész.

Orbán Viktor azt mondta, hogy ezen a tavaszgyanús délelőttön nem véletlenül vonult ki oda a komplett állam. A csődületben kifejeződik az a vélemény és életérzés, hogy a Budapest gyűrűjében elhelyezkedő települések mérete és súlya is egyre nő: „Kis település, kis gond, nagy település, nagy gond.”

Ilyen Szigetszentmiklós is, aki mint egy „lakli kamaszgyerek, egyszerre nőtte ki gúnyáit” (rendőrségi és közigazgatási épületek). És mivel egyedül nem volt rá képes, így kormányzati segítséggel újítottak fel egy nagy épületet, ahová beköltözhet minden.

Orbán erről az épületről és a kormányablak mai átadásáról kijelentette: 2010-ben egy erős és szuverén állam építését tűzték ki célul. Mert egy belülről szúrágta, korhadásra ítélt szervezet nem működhet jól. 2010 előtt az állami állványzat szétcsúszott, a közrend felbomlott, törvényeink a bűnözőket védték, évekig húzódtak bírósági perek.

De 2010 után a kormány „új gúnyát” adott a magyar államra, levágta a vadhajtásokatmegerősítette az izomzatát, ahol kellett, de fogyókúrára fogta, ahol túlterjeszkedett. Fogsorát rendbe tette, harapni képes állkapcsot kapott. 

A hivatalok pedig végre nem emlékeztetnek Fülig Jimmy érzékletes leírására:

A hivatalban való császkálás ritkán vezet jóra.

A miniszterelnök végül közölte: új digitális korszak előtt állunk, és a közigazgatásban is jön a digitális átállás.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd/MTI)