Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Filmforgatás miatt káosz van az V. kerületben

2017.03.07. 20:33 Módosítva: 2017.03.07. 21:52

Filmforgatás miatt forgalomkorlátozásra kell számítani kedden az esti óráktól szerdán hajnalig Budapest V. kerületében, Kossuth Lajos utca környékén. Ez több közösségi közlekedési járat útvonalát is érinti - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A helyszínen járó kollégánk szerint valószínűleg a Jennifer Lawrence-filmet (Red Sparrow) forgatják, elég vicces, ahogy tele vannak az üzletek és a taxik orosz feliratokkal. Korábban a Gellért téri metrómegállóban is lehetett furcsaságokat tapasztalni, és már Valentin-napon is voltak nagyobb lezárások emiatt.  

Kedd éjjel lezárják a Kossuth Lajos utcát az Astoria és a Szabad sajtó út között 21 órától, az Erzsébet híd Pestre tartó forgalmát a Március 15. tér felé terelik. Buda felé a forgalmat a Kiskörútra terelik, a Budára tartó autósok nem tudnak visszatérni az Erzsébet hídra. 

image uploaded from ios 1024
Fotó: Index

Ezzel egy időben lezárják az Irányi utcát a Veres Pálné utcától, a Reáltanoda utcát teljes hosszában, valamint a Magyar utcát is a Kossuth Lajos utca és a Ferenczy István utca között.

Az 5-ös, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 178-as, a 908-as és a 956-os autóbuszok a Keleti pályaudvar felé a Szabad sajtó útig az eredeti, majd a Március 15. tér - Belgrád rakpart - Fővám tér -Vámház körút - Kálvin tér - Múzeum körút - Astoria - Rákóczi út terelt útvonalon járnak, nem érintik a Ferenciek tere megállóhelyet. A buszok a Döbrentei tér felé az Astoriáig az eredeti, majd rendőri irányítás segítségével a Múzeum körút - Kálvin tér - Vámház körút - Fővám - Szabadság híd - Szent Gellért rakpart - Döbrentei tér módosított útvonalon közlekednek, nem érintik a Ferenciek tere, a Március 15. tér és a Döbrentei tér megállóhelyet.

A 7-es, a 133E, a 907-es és a 973-as autóbuszok a Keleti pályaudvar felé a Szent Gellért térig az eredeti, majd a Szabadság híd - Fővám tér - Vámház körút - Kálvin tér - Múzeum körút - Astoria - Rákóczi út módosított útvonalon közlekednek, nem érintik a Rudas Gyógyfürdő, a Március 15. tér és a Ferenciek tere megállóhelyet. A buszok a Szent Gellért tér felé az Astoriáig eredeti, majd rendőri irányítás segítségével a Múzeum körút - Kálvin tér - Vámház körút - Fővám - Szabadság híd -Szent Gellért tér módosított útvonalon közlekednek, nem érintik a Ferenciek tere M, a Március 15. tér, a Döbrentei tér, és a Rudas Gyógyfürdő megállóhelyet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte a rendőrség honlapján, hogy filmforgatás miatt forgalomkorlátozás lesz kedden 21 órától szerdán 4 óra 30 percig az V. kerületben.