Húsz évet kapott az idős nő gyilkosa

2017.03.07. 14:32

Húsz év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék egy román állampolgárt, aki egy lépcsőházban ezer forintot rabolt egy 85 éves asszonytól, majd amikor a nő segítségért kiáltott, késsel halálosan megsebesítette. Az ítélet jogerős - írja az MTI. 

A gyilkosság elkövetéskor 19 éves Fusteac Florin Sorin hajléktalanként élt Budapesten, majd 2014 márciusában vonattal Tatabányára utazott, hogy tömbházakba besurranva pénzhez jusson. 

A Komáromi út egyik lépcsőházában találkozott a hazafelé tartó idős asszonnyal, és késsel fenyegetőzve pénzt kért tőle. A nő ezer forintot nyújtott át neki, de férfi a táskáját is meg akarta szerezni. Az áldozat segítségért kiáltott, és próbált elmenekülni, erre a férfi négyszer hátba szúrta. Két szúrás verőeret ért, az áldozat életét azonnali orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni.

A törvényszék az elkövetőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére aljas indokból elkövetett emberölés és rablás bűntette miatt húsz év fegyházra ítélte és tíz évre kitiltotta Magyarország területéről.

Az ítélet a kihirdetése után jogerőre emelkedett, azt az ügyész, az elkövető és védőügyvédje is tudomásul vette.