Méterekkel kerülte el az eltévedt golyó a szentendrei futónőt

2017.03.09. 18:40 Módosítva: 2017.03.10. 09:04

A Szentendrei Anyukák zárt Facebook-csoportjában arról számolt be egy futónő, hogy amikor a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája mellett, a futók, kirándulók, biciklisek által használt Duna-parton futott, elsüvített mellette egy éles golyó, alig két méterre kerülve el őt, írja a 24. hu.

A futónő elbeszélése szerint bement szólni az altisztképző parancsnokságára, ahol nem voltak meglepődve, azt mondták, már többen jeleztek hasonlót, a fémhez csapódó éles lőszerek néha irányt változtatva elhagyják a lőteret. A futónő később feljelentést tett.

A 24. hu értesülése szerint az eset szóba került a szentendrei önkormányzat csütörtöki ülésén is, ahol a polgármester elmondta, telefonon felhívta a laktanya parancsnokát, aki ígéretet tett arra, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben.

Frissítés: A Honvédelmi Minisztérium péntek reggel kiadott közleménye szerint

nem juthat ki veszélyes lövedék a szentendrei laktanya lőteréről.

Mint írják, a négy oldalról zárt lőtérről, amely mögött közvetlenül és a sétány mellett is egy-egy, mintegy 4 méter magas védmű - úgynevezett golyófogó fal - is van, nem juthat ki semmilyen, veszélyt jelentő lövedék a Duna-parti sétányra. A HM ugyanakkor azt írja, ogy a Facebook bejegyzés szerzőjének hivatalos bejelentését kivizsgálják.