Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Felfüggesztettet kapott a kisbabáját lelövő apa

2017.03.29. 17:40
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt másfél év fogházra ítéltea Pécsi Törvényszék azt a baranyai férfit, aki októberben légpuskával sebesítette meg 11 hónapos gyermekét; a baba kilenc nappal később meghalt. A jogerős ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Az Oldon élő férfi a rágcsálók irtására szerzett be egy engedély nélkül tartott, kínai légpuskát, amelyet néhány nap után egy mobiltelefonra akart elcserélni. Emiatt október 16-án három ismerőse jelent meg nála, akikkel, hogy a fegyvert kipróbálják, az udvaron sörösüvegekre lőttek, amíg egy rendőrjárőr nem szólt nekik, hogy fejezzék be. Miután ennek eleget tettek, a vádlott egyik ismerőse a megtöltött és felhúzott fegyvert a ház falának támasztotta és két társával távozott.

Az apa ezután a konyhába vitte és a hűtő tetejére tette a légpuskát, anélkül hogy a fegyver állapotáról, felszereltségéről meggyőződött volna, miközben a helyiségben élettársa főzött, 11 hónapos gyermekük pedig az etetőszékben ült.

A férfi rövid idő múlva felvette a légpuskát és kifelé indulva „hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy megijeszti az etetőszékben ülő gyermeket, a fegyver csövével felé fordult, miközben a lábával dobbantott. Ennek következtében a fegyver elsült, a lövedék pedig a 11 hónapos gyermek fejét találta el” – idézi az MTI.

A vádlott és élettársa haladéktalanul intézkedtek a gyermek orvosi ellátása érdekében, ennek ellenére a gyermek a kórházban október 25-én életét vesztette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport