Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kövér örökre kitiltotta a Parlamentből a Párbeszéd szóvivőjét

2017.04.14. 09:23

Nagyon felhúzta magát Kövér László házelnök azon, hogy a Párbeszéd szóvivője a héten miniperformanszot hajtott végre, és kiplakátolta Orbán Viktor parlamenti dolgozójának ajtaját.

Tordai Bence a miniszterelnök ajtajára több feliratot is kiragasztott, például ilyeneket: "Putyin-csicska", "hazaáruló", emellett a szerdai tüntetést is hirdette az ajtón.

Kövér úgy döntött, hogy örökre kitiltja a Parlamentből a szóvivőt, erről hivatalos levélben értesítette Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökté, aki parlamenti képviselőként eddig bevihette Tordait az épületbe. Ez nem az első alkalom, hogy Tordai belépési engedélyét megvonta a házelnök, a szóvivő szerint immár a harmadik, de most végérvényes, írta a Facebook-oldalán.

Kövér másik döntése még érdekesebb. Arról is tájékoztatta Szabó Tímeát, hogy megvonta a belépés jogát minden vendégétől. Vagyis Szabó nemcsak Tordai nevét nem adhatja le, hanem semmilyen munkatársat, szakértőt nem vihet magával a Parlamentbe.

Tordai azt írta a Facebookon, hogy Kövér László ezzl a kollektív bűnösség elvét követi. "Persze, Bajusz, csak így tovább, előre a putyini úton! De abban biztos lehetsz: elégtételt veszünk!" - írta a szóvivő.

Kövér László a héten az MSZP képviselőit is megbüntette, amiért táblákkal üzentek az államfőnek a parlamentben ("Ne írd alá, János!"). A házelnök jelezte, hogy súlyosbító tényező, hogy a keresztnevén szólították az államfőt a szocialisták.