Kövér örökre kitiltotta a Parlamentből a Párbeszéd szóvivőjét

2017.04.14. 09:23

Nagyon felhúzta magát Kövér László házelnök azon, hogy a Párbeszéd szóvivője a héten miniperformanszot hajtott végre, és kiplakátolta Orbán Viktor parlamenti dolgozójának ajtaját.

Tordai Bence a miniszterelnök ajtajára több feliratot is kiragasztott, például ilyeneket: "Putyin-csicska", "hazaáruló", emellett a szerdai tüntetést is hirdette az ajtón.

Kövér úgy döntött, hogy örökre kitiltja a Parlamentből a szóvivőt, erről hivatalos levélben értesítette Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökté, aki parlamenti képviselőként eddig bevihette Tordait az épületbe. Ez nem az első alkalom, hogy Tordai belépési engedélyét megvonta a házelnök, a szóvivő szerint immár a harmadik, de most végérvényes, írta a Facebook-oldalán.

Kövér másik döntése még érdekesebb. Arról is tájékoztatta Szabó Tímeát, hogy megvonta a belépés jogát minden vendégétől. Vagyis Szabó nemcsak Tordai nevét nem adhatja le, hanem semmilyen munkatársat, szakértőt nem vihet magával a Parlamentbe.

Tordai azt írta a Facebookon, hogy Kövér László ezzl a kollektív bűnösség elvét követi. "Persze, Bajusz, csak így tovább, előre a putyini úton! De abban biztos lehetsz: elégtételt veszünk!" - írta a szóvivő.

Kövér László a héten az MSZP képviselőit is megbüntette, amiért táblákkal üzentek az államfőnek a parlamentben ("Ne írd alá, János!"). A házelnök jelezte, hogy súlyosbító tényező, hogy a keresztnevén szólították az államfőt a szocialisták.