2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Festékkel dobta meg a Terror Házát egy tüntető

2017.04.14. 00:16

Csütörtök este pár száz tüntető az Oktogonnál táborozott le a vonulás után, majd egyikük közölte, hogy ugyanazt akarja elkövetni, amiért Gulyás Mártont és Varga Gergelyt csütörtök délután 300, illetve 200 óra fizikai közmunkára ítélte a bíróság: megdobálni egy közintézményt. 

D MTZ20170414001
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Nem sokkal később a csoport elindult az Andrassy úton a Hősök tere felé, ezután döntött úgy a tüntető, hogy lemosható ételfestékkel megdobálja a Terror Házát. Tudósítók szerint néhányan vízzel teli lufival követték a példáját, miközben igazoltatták a tüntetőt. 

A rendőrök ugyanis hamar megjelentek a helyszínen, és igazoltatták a férfit, akivel közölték, hogy büntető feljelentést tesznek majd ellene, viszont őt nem állították elő, ahogy Gulyással történt az Sándor-palotánál pár napja. 

A tüntető a helyszínen elmondta, hogy szeretné tesztelni, hogy egy másik bíróság milyen ítéletet hoz majd az ügyében. Azért választotta a Terror Házát, mert egy közintézményt akart megdobni, aminek van jelképes értéke, ugyanis az ellen küzdenek, hogy ne legyen diktatúra az országban. Elmondta azt is, hogy nem akart megsérteni senkit a Terror Háza megdobálásával, akit megsértett, attól elnézést kér.

Fidesz: Meggyalázták hőseink emlékét

A Fidesz a közleményében megdöbbenését fejezte ki és "mélyen elítélte" a Terror Háza megdobálását. "A Terror Házát borító Hősök Fala a szabadságért életüket áldozó embereknek állít emléket. Az áldozatok fényképének bemocskolása elfogadhatatlan és visszataszító cselekedet. Semmi nem indokolhatja hőseink emlékének meggyalázását" - írta a párt.