Vádat emeltek az idős kecskeméti biciklis asszonyt felpofozó autós ellen

2017.04.18. 09:25

A kecskeméti ügyészség vádat emelt azzal a 38 éves kecskeméti nővel szemben, aki két hónappal ezelőtt Kecskemét egyik útkereszteződésében autójából kiszállt és felpofozta a biciklijét toló 83 éves asszonyt – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményéből.

Az ügyészség az autó sofőrjét bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja, amiért 3 év letöltendőt lehet kapni. A büntetlen előéletű nővel szemben az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A nő február 3-án délelőtt az egyik kecskeméti áruház parkolójából autójával ki akart kanyarodni a Március 15. utcára, de mivel elsőbbséget kellett adnia, megállt. A 83 éves asszony az autóutat keresztező bicikliúton ment át, de az autót látva leszállt a bicikliről és megállt. Emiatt a vádlott és a sértett szóváltásba keveredett egymással: a nő kiszállt a kocsijából, és lekevert egy pofont az idős asszonynak, aki elesett, eközben pedig a biciklije is eldőlt.

Miután az idős asszony felkelt a földről, a vádlott ismét arcon ütötte. A járókelők az idős nő segítségére siettek, hívták a mentőket és a rendőröket. Az idős nő arca és csípője is zúzódott, ami 8 napon belül gyógyuló sérülésnek számít. A sofőr tette viszont a nő idős kora miatt mégis szigorúbb megítélés alá esik a bíróságon.