Fideszesek feleségei és az agrártámogatások

2017.04.21. 07:43

A Blikk a Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint összeszedte, hogy a parlamenti képviselők családtagjai közül kik jártak a legjobban EU-s és állami agrártámogatáshoz jutásban 2016-ban.

„A legtöbb támogatás a Blikk számításai szerint L. Simon László fideszes képviselő fitneszedzőként dolgozó feleségének jutott, összesen 23,7 millió forint. A képviselő neje pár éve csöppenhetett bele a mezőgazdaságba, egy évvel ezelőtt már 280 millió forintért licitált állami földekre, és összesen 278 hektárnyi birtokot nyert el a Velencei-tó környékén" - írja a lap.

A második helyezett a lap cikke szerint a trafikbotrányban ismertté vált fideszes Horváth­ István felesége lett, akinek a Bikácsi Agrár Kft.-je 21 millió forintot kapott tavaly.

A harmadik helyezett a fideszes Bánki Erik felesége, aki 18,5 millió forint támogatásban részesült 2016-ban. "A jogi végzettségű házastárs szintén mostanában kóstolhatott bele a földművelés világába, mert egy évvel korábban még csak 300 ezer forintot kapott" - írja a lap. 

A többi a Blikk cikkében.