Botrányosan gyenge volt a kopaszok elleni nyomozás

2017.05.04. 11:21

"Szakmaiatlannak és gagyinak" nevezték az Átlátszónak rendőri források azt a nyomozást, amit a Nemzeti Választási Irodánál megjelent és az MSZP-s Nyakó Istvánt akadályozó kopaszok ellen indított a BRFK.

Az Átlátszó bemutatja, hogy a büntetett előéletű "kopaszoknak" milyen kötődéseik vannak a politikai élet szereplőihez, majd rátérnek a nyomozásra is, azt állítva, hogy "felülről" állíthatták le a nyomozást.

A nyomozók hiába azonosították be a kopaszokat,
egyikőjüket sem hallgatták meg sem gyanúsítottként, sem tanúként.

Nem faggatták ki Erdősi Lászlónét és nem szembesítették a "társaival". Erdősiné (aki Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége) volt az a titokzatos idős nő, aki népszavazási kezdeményezést adott be az NVI-ben, és egy kopaszokból álló csoport segítségével beelőzte az MSZP-t. A Kúria a történtekről megállapította, hogy bár Erdősi Lászlóné lépett be elsőként az NVI épületébe, a kamerafelvételek alapján egyértelmű, hogy a szocialista politikus kezdte meg elsőként a regisztrációt 11 óra 35 perckor, így „Nyakó István tekinthető a népszavazási kezdeményezést elsőként benyújtó személynek”.

A rendőrség a nyomozás során nem állította össze az érintettek kapcsolati hálóját. Nincs nyoma az Átlátszó birtokában lévő nyomozati anyagokban annak sem, hogy az NVI-hez kiérkező járőrök mit jelentettek feletteseiknek.

A BRFK munkatársait nem érdekelte, hogy a választási iroda elnöke, Pálffy Ilona mit tapasztalt a helyszínen és miért küldte el a rendőröket, amihez egyébként joga sem lett volna.

A rendőrök nem vesződtek azzal sem, holott kötelességük lett volna, hogy megindokolják, miért nem csinálták meg ezeket a nyomozati cselekményeket.

Végül a rendőrség is megszüntette a nyomozást, mégpedig bűncselekmény hiányában.