Füstölt a metró a Nyugatinál

2017.05.10. 07:46

Füstölt egy szerelvény az M3-as metró vonalán, a Nyugati téri megállóban, közölte szerda reggel fél nyolc előtt öt perccel a katasztrófavédelem. A fővárosi tűzoltók több egységgel vonultak ki az esethez.

A BKK a Facebook-oldalán járműhibát említett. A Deák Ferenc tér és az Árpád híd között (korábban egy rövid ideig az Árpád híd és Újpest Központ is) metrópótló busz szállította kora reggel az utasokat. A Metróért Egyesület szerint a Deák téri szűk fordító kapacitás miatt az üzemelő szakaszon is gond volt, torlódás, többszörös menetidő, ami nem kis problémát okozott az érettségiző diákoknak.

A BKK negyed kilenckor közölte, hogy a kék metró újra a teljes vonalon jár.

A Metróért Egyesület közleménye szerint egy  81-es típusú  több mint 30 éves motorkocsi hibásodott meg, az füstölt. Megjegyzik, hogy ismerik ezeknek a járműveknek a kritikus állapotát, de nem értik, hogy "az újonnan érkezett "felújított" járművek utasforgalomba állítása miért történik vontatottan".  Úgy tudják, hogy májusban már 4 darab új szerelvénynek kellene utasokat szállítani, de szerintük most általában csak kettővel találkozhatunk.