Nem bűncselekmény, hogy a kormány személyes adatokat továbbított egy orosz szerverre

2017.05.10. 07:45

Az V. és a VIII. kerületi ügyészség határozata szerint nem számít bűncselekménynek, hogy a kormányzati kommunikációs oldal személyes adatokat továbbított egy orosz szerverre - írta szerdai számában a Magyar Nemzet. 

A döntést azzal indokolják, hogy a személyes adattal való visszaélés egyik feltétele sem teljesült, mert nem haszonszerzés céllal adták ki az adatokat, és azok orosz szerverre érkezéséből sem származott haszna a konzultáció lebonyolítóinak. 

Az ügyben Tényi István tett feljelentést személyes adattal való visszaélés miatt, ezt utasította el a két ügyészség, akik szerint mivel Tényi nem sértettje az ügynek, így nem is élhet panasszal. Tényi ennek ellenére megpanaszolja a döntést a Fővárosi Főügyészségen - írta a lap. 

Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálatot indított, de az még nem zárult le. 

A kormány nemzeti konzultációs oldalán futó orosz kódról, és annak hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla