Mi folyik itt Gyöngyösön?!

2017.05.13. 17:02 Módosítva: 2017.05.13. 18:43

Újabb heves zivatarok csaptak le az országra szombaton is, több helyen 30-40 milliméter csapadék és jelentős mennyiségű jég is esett.

Az Időinfó rakta ki Facebookjára ezt az egészen elképesztő videót arról, ahogy a víz és a jég végigzúdult Gyöngyös utcáin:

A városban rengeteg eső és jég is esett egyszerre, a jég teljesen ellepte a víz felszínét, ezzel ritka látványos jelenséget okozva.

Így nézett ki szombat délután egy gyöngyösi körforgalom:

A kommentek közt azt írják Tokaj-Hegyaljáról, hogy ott a hegyről az utakra hordta lefele a sarat az eső, az autók tengelyéig ért a sár. 

Az Időkép észlelője is hasonlóan durva jelenetről küldött videót Gyöngyösről:

Az Időkép tudósításában pedig megnézheti, hol pusztított még az országban jég és vihar.  Az egyik képen az látható, hogy Gyöngyösön a vihar után halmokban állt a jég.  

Az országban szombatra még 14 megyében van érvényben figyelmeztetés felhőszakadások vagy heves zivatarok miatt. 

Várható időjárás vasárnap estig

Nyugat felől fokozatosan tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre inkább keleten várható zápor, zivatar, eleinte helyenként jégeső, felhőszakadás még lehet. Éjszaka már csak néhol alakulhat ki zápor. Vasárnap a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, elszórtan valószínű zápor, a Nyugat-Dunántúlon zivatar is lehet. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20 és 25 fok között alakul.