Kigyulladt a gyáli és a jánossomorjai szeméttelep

2017.05.14. 21:17 Módosítva: 2017.05.15. 00:49

Lángokban áll a gyáli szeméttelep tárolója - írta olvasónk vasárnap est nyolc óra körül.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki. A füst Budapest belvárosa felett is látható volt. Közelről így néz ki az égő szemét. A Facebookon a helyiek azt írják, a füst Budapest felé szállt. Egy kollégánk este 10 köröl még az innen távol lévő Budafokon is égett gumiszagot érzett.

A katasztrófavédelem megerősítette a hírt:  azt írták, több mint száz négyzetméteren ég a szemét Gyálon, a Kőrösi úti hulladéklerakóban.

Rengeteg tűzoltóautó érkezett a helyszínre, a lángokat víz- és habosított sugarakkal oltották. Tekintettel arra, hogy hulladék égett, riasztották a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborját is.

A környéken óriási a füst volt, ráadásul egy városi Facebook-csoportban azt írják, egy lakóház is kigyulladt nem messze innen. 

Jánossomorján és Adonynál is égett a szeméttelep

Fél 11-kor érkezett a katasztrófavédelemtől a hír, hogy  a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján is kigyulladt a szeméttelep. Itt kétszáz négyzetméteren gyulladt ki a hulladék. Itt az oltást két erőgép is segítette, és éjfélre sikerült eloltani. 

Éjfél után pedig Adony és Perkáta között gyulladt ki a hulladéktároló, ami százötven-kétszáz méter hosszan égett. Az esethez először a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit, majd az érdi vízszállítót, illetve egy dunaújvárosi rajt riasztottak.