Bernát, Felícia
EUR 384,02 Ft
USD 363,96 Ft
8 °C
30 °C

A mentősök is tüntetni fognak

2017.05.15. 06:23

Bértárgyalásra hívják az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját, a mentőket pedig utcára május 31-én - közölte a Népszavával a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke.

Kusper Zsolt a lapnak elmondta: a MOMSZ szombaton közös elnökségi ülésen tárgyalt a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetével (RKDSZ) a május végére tervezett demonstráció részleteiről.

Hétfőn levelet írnak Csató Gábornak, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, mielőbbi egyeztetést kérve. A céljuk, hogy a szolgálatnál dolgozók megkapják a korábban már májustól ígért 60 százalékos béremelést.

Kusper Zsolt úgy tudja: ezt az összeget az ágazati béremelésen felül kapták volna a dolgozók. Így meghökkentek, amikor a mentők napján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere "csak" tízszázalékos többletről és azt is csak januárra időzítve beszélt - mondta. Ezért május 31-én 14 órától demonstrációt tartanak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek