Másfél órát tárgyalt a kormány a CEU-val, de csak húzták az időt

2017.05.18. 08:52 Módosítva: 2017.05.18. 08:54

Másfél hónappal a CEU-t rendkívül hátrányosan érintő törvénymódosítás beterjesztése után először ültek le tárgyalni a kormányzat illetékesei a Közép-európai Egyetem vezetésével. A találkozónak azonban nem sok értelme volt, írja a Magyar Nemzet.

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese a Magyar Nemzet kérdéseire azt válaszolta: szinte az összes minisztérium küldött valakit az egyeztetésre, de a megjelentek döntési kompetencia nélküli bürokraták, minisztériumi középvezetők voltak. Az egyeztetésen ugyanakkor nem volt jelen a kormány által a külföldi egyetemekkel kapcsolatos nemzetközi tárgyalásokra kijelölt Altusz Kristóf. 

A megbeszélés mindössze másfél órán át tartott. Ezen inkább a bürokraták kérdezték az egyetem vezetőit olyan összefüggésekről, adatokról, amelyek egyébként is a kormány rendelkezésére állnak.

Enyedi kétségbeejtőnek nevezte, hogy kérdéseikre legtöbbször a „nem tudjuk” választ kapták. A kormány képviselői azt javasolták a CEU-nak: az egyetem kérje írásban a törvény értelmezését, mert erre kötelességük válaszolni. Igaz, a válaszadási határidő akár két hónap is lehet. Végül azt sem mondták meg, hogy lesz-e egyáltalán folytatása az egyeztetésnek.  • Tippek
  • Hírek