Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

BKV-jegyet adtak el a gimiseknek Szegeden, drága lett az osztálykirándulás

2017.05.20. 13:22 Módosítva: 2017.05.20. 18:30

Az egyik váci gimnázium 25 fős osztálya Szegeden volt osztálykiránduláson. A városban villamosjegyet kellett venniük, így ezeket szépen meg is vásárolták a szegedi Nagyállomás egyik újságosánál.

Felszálltak a villamosra, majd jöttek az ellenőrök. A diákok csak ekkor vették észre, hogy a szegedi újságos Budapesten használható BKV-jegyeket adott el nekik.  

Az ellenőrök az osztály 25 tagjából 19-et büntettek meg fejenként 7000 forintra. Azért nem mindenkit, mert elfogyott a büntető szelvény, derül ki az RTL Klub híradójának riportjából. 

Mivel többen nem értettek egyet a büntetéssel, rendőrt hívtak az ellenőrök, akik igazoltatták a csoportot. Az RTL kérdésére az újságosnál azt mondták: ők úgy emlékeztek, hogy a váci diákok BKV-jegyet kértek tőlük. 

Elengedik a büntetést

Szeged Megyei Jogú Város a sajtóból értesült a váci diákok kellemetlenségéről – mi szerint tévedésből BKV jegyet vásároltak szegedi tömegközlekedési jegyek helyett és ezért a szegedi villamoson megbüntették őket.

"Mivel az igazolható, hogy a jegyeket Szegeden vásárolták, az önkormányzat erre illetékes cége– méltányosságból el fogja engedni a büntetést" - írja hivatalos levelében a közlekedési vállalat sajtóosztálya.