Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Megbüntették a jánosozó szocialistákat

2017.05.30. 11:22

Az Országgyűlés tíz szocialista és egy független képviselő tiszteletdíját csökkentette összesen mintegy egymillió forint értékben, miután kormánypárti igen és a teljes ellenzék nem szavazatával jóváhagyta Kövér László házelnök erről szóló döntéseit.

Kövér szerint a szocialisták megsértették a szemléltetés szabályait,  amikor április 10-én Áder Jánosnak azt üzenték, hogy ne írja alá a CEU-törvényt: 

  • Józsa István, Szabó Sándor, Szakács László, Teleki László és Tukacs István egy-egy VÉTÓ feliratú táblát tartott fel - ez 50 ezer forintos megvonást ért,
  • míg Bangóné Borbély Ildikó, Gőgös Zoltán, Heringes Anita, Horváth Imre és Korózs Lajos olyan táblákat emeltek fel, amelyek összeolvasva a Ne írd alá, János! szöveget adták ki - ez már 100 ezer forintos csökkentéssel járt.

Kövér szerint megsértette az Országgyűlés tekintélyét Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, független képviselő, amikor Áder május 8-ai eskütételén marionett bábuzott, neki a harmadával, 249 292 forinttal csökkentették a tiszteletdíját.

Az MSZP már bejelentette, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, mivel meglátásuk szerint nem akadályozták a parlament munkáját. A bűnük mindössze annyi volt, hogy a Fidesz nem tűri a nép hangját a Házban.