Girokopter zuhant a 88-as főút mellé

2017.05.31. 17:42 Módosítva: 2017.05.31. 21:21

Lezuhant egy girokopter a 88-as út mellé, írja a nyugat.hu. Az osztrák pilóta nincs életveszélyben, pedig a gép zuhanás közben egy 2500 voltos vasúti vezetéket is átvágott. Eltört a lába, de mikor a mentőhelikopterbe helyezték, eszméleténél volt, írja a lap.

Girokopter

Más néven kishelikopter vagy autogiro, a helikopter elődje. A gép felső szárnya nem propeller, nincs saját motorja, a hátsó propeller szele hajtja.

A gépet biztonságosabbnak mondják, mint a helikoptert, mert motorleállás esetén a felső szárny ejtőernyőként szolgál. (Curiosity blog)

A pilóta Sárvár irányából Szombathely felé tartott, ekkor vette észre, hogy meghibásodhatott a gép. Megpróbált a gabonatáblán landolni, de süllyedés közben átszakította a vasúti elektromos vezetéket. Az első információk szerint a férfi életveszélyes állapotban volt, később viszont azt írták, a mentés közben már tudott kommunikálni is.

nyugat
Fotó: Tánczos Mihály / nyugat.hu

A 88-as főúton a helyszínelés miatt teljes volt az útzár, de este 8-ra befejezték a helyszínelést, zavartalanul halad a forgalom.