János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Törölte a Roszatom a Paks II turbina-berendezéseire kiírt tendert

2017.06.02. 19:04 Módosítva: 2017.06.02. 19:05

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern uniós kiírástechnikai okok miatt törölte a Paks II projekt keretében az atomerőművi ötös és hatos blokk turbinacsarnoka fő és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására szerdán kiírt tendert - írja az MTI.

A Roszatom csoporthoz tartozó ASZE Mérnöki Vállalat (AO Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE) szerint a tendert közzé kellett tenni az Európai Bizottság által meghatározott európai internetes oldalakon, viszont szerintük az oldalak egy része "nem volt felkészülve arra, hogy közzétegye az információt a megkövetelt formátumban". 

Közleményük szerint a kérdések rendezése után a tenderdokumentáció ismét felkerül majd az érintett oldalakra. A potenciális beszállítók számára a tenderdokumentáció leadásának határidejét meghosszabítják így 35 nap áll majd rendelkezésre a tenderkiírás napjától a leadási határidőig.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!