Gizella
9 °C
15 °C

Leállították a versegyházi szemétégetőt

2017.06.03. 07:30

Nem rendelkezik megfelelő hulladékgazdálkodási engedéllyel Veresegyház önkormányzata, ezért leállíttatta a város Ivacs településrészén található hulladéktelepen a szemétégetést a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala, szemlézi az MTI a szombati Népszavát.

Az önkormányzat engedélye nyílt területen zajló, irányított égetésre vonatkozik, ám a területen nemcsak tiszta fa és növényi hulladékot, hanem csomagolási hulladékokat, ragasztott OSB lapokat, laminált falemezeket, kezelt fából készült ládák műanyag leszorító pántjait, illetve azok égett maradványait is felfedezték a környezetvédők.

Az önkormányzat szerint minden legális, a katasztrófavédelem engedélyével történik, a környezetvédők azonban bejelentést tettek az illetékes kormányhivatalnál, ahol vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az érdi járási hivatal a lap megkeresésére közölte: a területre az önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (GAMESZ) szállította a hulladékot, ám nem rendelkezik az ingatlanra vonatkozó, hatályos hulladékgazdálkodási engedéllyel.