Ördögmaszkban ijesztgették éjjel az ózdi családot részeg fiatalok

2017.06.08. 13:38

Négy fiatalt ítélt el az Ózdi Járásbíróság „erőszakkal, éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmény” miatt.

A Boom.hu beszámolója szerint a banda italozás közben eldöntötte, hogy megijesztenek egy általuk ismert nőt. A bejárati ajtót befeszítve bementek a házba, ahol az anya három kiskorú gyermekével tartózkodott. A család annyira megrémült, hogy a sarokba húzódott.

A betörők a nő szobájában rádőltek az ágyra, szellemhangot utánoztak, miközben egyikük egy piros színű, ördögfej formájú maszkot is a fejére húzott. Miután távoztak, egyikük visszament a lakásba, és magához vett egy DVD-lejátszót, majd elhagyta a helyszínt.

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat közérdekű munkára, a harmad- és negyedrendűt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a banda minden tagja ittas állapotban volt az elkövetéskor, valamint azt, hogy három kiskorú jelenlétében követték el a bűncselekményt.

Az ítélet nem jogerős.

Mit érdemel, aki ördögmaszkban gyerekeket ijesztget éjjel?