Diákok árulták a biofüvet a IX. kerületi iskolában

2017.06.15. 09:36 Módosítva: 2017.06.15. 09:44

Vádat emelt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség négy fiatal ellen, akik biofűvel kereskedtek saját iskolájukban. A csoport 2014. őszétől egészen 2015. tavaszáig vettek és árultak vegyületekkel felnevelt gyógynövényeket egyik néhány évvel idősebb ismerősüktől.

A herbált IX. kerületi iskolájukban és annak környékén adták el. Az ügyészség szerint a fiatalok értékesítési láncban szerezték meg és adták tovább a biofüvet, amiből saját fogyasztásukat is fedezték.

Akkor buktak le, amikor az egyik diákot a rendőrség 2015. március 18-án az iskola mellett igazoltatta, és csekély mennyiségű adagot talált nála. A négy fiatalt bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolják. Szabadlábon védekeznek, a tőlük vásárló iskolatársaik tanúként szerepelnek az ügyben.

Ennek a drognak kifejezetten megtévesztő elnevezése a herbál vagy a biofű, ami azt sugallja, hogy természetes anyagról van szó. A szintetikus kannabinoid vegyületeket tartalmazó drognak a hagyományos marihuánához képest sokkal kiszámíthatatlanabb a hatása.