Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Liechtensteinben fogták el a játszótéri csalási ügy szökésben lévő gyanúsítottját

2017.06.23. 10:30

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját, tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás gyanúja miatt indult eljárás, írja az MTI.

A gyanú szerint a Szegedi Vadaspark területén épült játszótér kialakítására és üzemeltetésére 2013-ban jogosulatlanul vettek igénybe 185 millió forint hazai és európai uniós támogatást. A projekt tényleges bekerülési értéke ugyanis a támogatási szerződésben szereplő költségeknek csak 15-20 százaléka volt. Az ügyről itt írtunk bővebben>>>

A két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását már korábban elrendelte a bíróság. Viszont a gyanú szerint fiktív szerződést kötöttek az eddig szökésben lévő férfi által működtetett liechtensteini gazdasági társasággal.

A férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, ami alapján Liechtensteinben őrizetbe vették, majd átadták a magyar hatóságoknak a pénzmosással gyanúsított békéscsabai férfit. A főügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását.