Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtudhattuk, hogy a jászberényi kórházban is minden a legnagyobb rendben van

2017.06.25. 13:50 Módosítva: 2017-06-25 14:14:17

Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója a Szoljon.hu-n szombaton megjelent cikkben még súlyos orvos- és nővérhiányról beszélt, és arról, hogy a nyári hónapokra részlegesen szüneteltetni kell egy-egy osztály vagy részleg működését. A főigazgató most egy olyan közleményt adott ki, amiben mindezt cáfolja, és a kórházban végrehajtott több mint egymilliárd forintos beruházást hangsúlyozza.

Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgató korábban azt mondta, a vidéki kórházakban az orvos-, a nővér- és az asszisztens létszám is kritikus állapotban van. Jászberényben folyamatosan létszámproblémák vannak, a fiatal orvosok gyakorlatilag eltűntek a rendszerből. Szavai szerint Jászberényben közel hatvan kórházi ágyat vonnak ki átmenetileg, július-augusztusra az ellátásból, mert a nyári hónapokban úgyis jóval kevesebb beteg van. Az is elhangzott, hogy  kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa.

Sinkó-Káli Róbert vasárnap megjelent közleménye szerint szó sem volt ilyesmiről. Mint írta: a kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja.

Az igazgató szerint

a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait "kiforgatták", és "rémhírt generáltak".

A kórházvezető arra is felhívja a figyelmet, hogy az egészségügyi ellátás "rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő". 

A közlemény másik része arról szól, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás valósult meg, és azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.

Hasonló történt a múlt héten a Jahn Ferenc Kórház esetében is. A Hír Tv úgy értesült, több ápoló távozott az intézményből, mert sokkal jobban lehet keresni a nemrég megnyílt soroksári IKEA-ban, és emiatt az egyik belgyógyászati osztályt lezárták.

A kórház cáfolta, hogy tömeges felmondások történtek volna, de mint megírtuk, épp aznap hirdetettek meg 3 ápolónői állást. A kórház később szintén olyan közleményt küldött, ami az intézmény nagyszabású fejlesztéséről szól. Indoklásuk szerint a munkálatok miatt kell néhány részleget lezárni.