2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Megtudhattuk, hogy a jászberényi kórházban is minden a legnagyobb rendben van

2017.06.25. 13:50 Módosítva: 2017.06.25. 14:14

Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója a Szoljon.hu-n szombaton megjelent cikkben még súlyos orvos- és nővérhiányról beszélt, és arról, hogy a nyári hónapokra részlegesen szüneteltetni kell egy-egy osztály vagy részleg működését. A főigazgató most egy olyan közleményt adott ki, amiben mindezt cáfolja, és a kórházban végrehajtott több mint egymilliárd forintos beruházást hangsúlyozza.

Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgató korábban azt mondta, a vidéki kórházakban az orvos-, a nővér- és az asszisztens létszám is kritikus állapotban van. Jászberényben folyamatosan létszámproblémák vannak, a fiatal orvosok gyakorlatilag eltűntek a rendszerből. Szavai szerint Jászberényben közel hatvan kórházi ágyat vonnak ki átmenetileg, július-augusztusra az ellátásból, mert a nyári hónapokban úgyis jóval kevesebb beteg van. Az is elhangzott, hogy  kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa.

Sinkó-Káli Róbert vasárnap megjelent közleménye szerint szó sem volt ilyesmiről. Mint írta: a kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja.

Az igazgató szerint

a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait "kiforgatták", és "rémhírt generáltak".

A kórházvezető arra is felhívja a figyelmet, hogy az egészségügyi ellátás "rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő". 

A közlemény másik része arról szól, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás valósult meg, és azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.

Hasonló történt a múlt héten a Jahn Ferenc Kórház esetében is. A Hír Tv úgy értesült, több ápoló távozott az intézményből, mert sokkal jobban lehet keresni a nemrég megnyílt soroksári IKEA-ban, és emiatt az egyik belgyógyászati osztályt lezárták.

A kórház cáfolta, hogy tömeges felmondások történtek volna, de mint megírtuk, épp aznap hirdetettek meg 3 ápolónői állást. A kórház később szintén olyan közleményt küldött, ami az intézmény nagyszabású fejlesztéséről szól. Indoklásuk szerint a munkálatok miatt kell néhány részleget lezárni.