Lányokat futtató bandát kaptak el

2017.06.28. 09:32

Lányokat futtató bűnszervezetet számolt fel a rendőrség - közölte a Police.hu. Tíznél több fiatal nőt utaztattak Berlinbe, hogy ott prostituáltként dolgozzanak

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kerítés és kitartottság miatt folytat eljárást a 43 éves, kömlői R. Béla 43, a 40 éves, törökszentmiklósi N. Kálmán, a 28 éves, kunszentmártoni P. Tímea és a 26 éves, tiszaföldvári R. Adrián ellen.

Jól jövedelmezett az üzlet
Jól jövedelmezett az üzlet
Fotó: Police.hu

A Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő szervezet tagjai 2016 márciusától szervezték, és irányították több fiatal nő Magyarországról Berlinbe szállítását azért. A lányok munkáját napi szinten ellenőrizték és irányították.

A lányok által megkeresett pénzt elvették és ebből fedezték mindennapjaikat.

R. Bélát egy összehangolt akció keretében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai június 25-én Szolnokon fogták el, amikor Németországból Magyarországra hazahozta pihenni a lányok egy részét. 

A gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, a nyomozók őrizetbe vették őket és kezdeményezték a Hevesi Járási Ügyészségnél az előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Az eljárás során több millió forint készpénzt, több nagy értékű gépjárművet, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat és kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók.